T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZİNCAN / ÜZÜMLÜ - Şehit Adem Akpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kalite Takip Sistemi Kapsamında Öğrencilerin Mesleki Bilgi Beceri ve Yetkinliklerinin Geliştirilmesine Yönelik Müftülükler ve İlahiyat Fakülteleri ile etkin işbirliği gerçekleştirildi.

 

KTS kapsamında;  Üzümlü İlçe Müftülüğü ve okulumuz iş birliği ile okulumuzda görevlendirilen din görevlisi;  imam hatipte öğrenim gören öğrencilerimize imam hatip lisesi, ilahiyat fakülteleri hakkında bilgi vermiş olup, din hizmetleri kapsamımda(Vaizlik, İmamlık, Kur'an Kursu Öğreticiliği) ile ilgili seminer vermiştir.

KATILIMCILAR :

Yapılan faaliyete;

11. sınıf  

 İdarecilerimiz ve ilgili öğretmenimiz katılım göstermiştir.

ETKİNLİK AŞAMALARI

onu ile ilgili bilgi verilmeden önce; öğrencilerimiz bir araya getirilerek etkinliğe katılımları sağlandı. Görevli kişi tarafınca bilgi verilmeden önce öğrencilerin imam hatip kurumunu seçmesinde etkili olan düşünceleri soruldu. Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan din görevlisi öğrencilere İmam Hatip Liseleri, İlahiyat fakülteleri, Kur'an Öğreticiliği, Vaizlik, İmamlık konularını tanıttı. Öğrencilerin konuyla alakalı sorularını cevaplandırdı.

SAĞLANAN FAYDALAR

Öğrenciler;  ileriye yönelik eğitim alabilecekleri alanları tanımış olup detaylı bilgi sahibi oldular. Bu bilgilendirmenin bizzat yetkili bir kişi tarafından yapılması; öğrencilerin etkinliğe ilgi göstermesini, kendilerini geliştirebileceği alanlar olduğunu fark etmesini sağladı.  

25-09-202203-10-202210-04-202310-04-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.06.2023 - Güncelleme: 22.06.2023 12:25 - Görüntülenme: 76
  Beğen | 0  kişi beğendi